• Haberler
  • Malatya
  • Rektör Kızılay Organ ve Doku Bağışı Haftası Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Rektör Kızılay Organ ve Doku Bağışı Haftası Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Rektör Kızılay Organ ve Doku Bağışı Haftası Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında organ ve doku bağışının önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, şu ifadelere yer verdi:

“Organ ve doku bağışı bekleyen hasta sayımız her geçen gün artarken yapılan bağışlar ise ihtiyacı karşılamada yetersiz kalmaktadır. Organ ve doku bağışlayarak hayat kurtarmak, insana sunulabilecek en değerli armağandır. ‘3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası’ vesilesiyle organ bağışı konusundaki farkındalığımızın artmasını temenni ediyor, herkese sağlıklı bir yaşam ve organ nakli bekleyen hastalarımıza acil şifalar diliyorum.”

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün organ ve doku konusunda yaptığı başarılı çalışmalara da değinen Rektör Kızılay “İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezimiz karaciğer naklinde Avrupa'da birinci, dünyada ikinci merkez konumundadır. Ülkemizde en fazla kök hücre ve kemik iliği nakli yapılan merkez ve ince bağırsak ile pankreas nakli yapılan tek merkezdir. Ayrıca yurt içindeki ve dışındaki hekimlere organ nakli ile ilgili yoğun eğitimler verilen bir eğitim merkezidir. Bu nedenle merkezimize bağışlayacağınız her organ, kurtaracağınız bir hayat olacaktır.” diyerek mesajını sonlandırdı.

Bakmadan Geçme