• Haberler
  • Gündem
  • Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'dan Pakistan'a İşbirliği Ziyareti

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'dan Pakistan'a İşbirliği Ziyareti

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, temel bilimler ve tıp alanlarında iş birliğini geliştirmek amacıyla Pakistan'a giderek ziyaretlerde bulundu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, temel bilimler ve tıp alanlarında iş birliğini geliştirmek amacıyla  Pakistan’a giderek  ziyaretlerde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran ve Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Altın da ziyaretlerde yer aldı.

İlk olarak İslamabad’da bulunan Ulusal Fizik Enstitüsü (NCP) Müdürü Dr. Qaisar Ahsani ve Quazi Azam Üniversitesi Rektörü Prof. Niaz Ahmad Akhtar ile ilişkilerin daha da arttırılması amacıyla momerandum imzalandı. Daha sonra Lahor’a geçen Rektör Kızılay ve beraberindeki heyet, Government College University Rektörü Prof. Shazia Bashir ile de momerandum imzaladı. Pakistan’da bulunan tek karaciğer nakli  enstitüsü olan Pakistan Kidney & Liver Institute and Research Center ile de yine momerandum imzalanan merkezler arasında yerini aldı.

Pakistan'da bulunan eğitim kurumlarıyla çeşitli toplantılara katılan Rektör Kızılay ve beraberindeki heyet,  Pakistan Türkiye Büyük Elçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı ve Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halil Toker’i de ziyaret etti.

2021 yılında TÜBITAK ve Pakistan Bilim Vakfı (Pakistan Science Foundation/ PSF) arasında ikili işbirliği proje başvurularında Prof. Dr. Serdar Altın’ın yürütücü, Doç. Dr. Fatih Bulut’un ise araştırmacı olduğu  ve Pakistan Ulusal Fizik Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Arshad’ın yürütücülüğündeki proje 3 yıllık destek almaya hak kazanmıştı.  Proje kapsamında geçen yıl karşılıklı ziyaretler yapılmış ve Aralık ayında da Pakistan heyeti İnönü Üniversitesinde misafir edilmişti.

Bakmadan Geçme