Silopi'den Deprem Bölgesine 195 Yardım Aracı Gönderildi

Silopi'den Deprem Bölgesine 195 Yardım Aracı Gönderildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan deprem bölgesine yardım seferberliği artarak devam ediyor. Kapalı spor salonunda toplanan yardımlar Tır’lara yüklenerek deprem bölgesine gönderiliyor. Silopi Kaymakamı Cihat Koç afet bölgelerine sevk edilen toplam TIR sayısı 195’i bulduğunu söyledi

Kaymakamlık tarafından başlatılan yardım kampanyasında destek veren Silopili vatandaşlar beraberlerinde getirdikleri yardımları Kapalı Spor salonunda görevlilere teslim ediyor. Burada toplanan yardımlar daha sonra deprem bölgelerine gönderiliyor. Yapılan yardımlara ilişkin bir açıklamada bulunan Silopi Kaymakamı Cihat Koç ülkemizin depremde derin bir yara aldığını söyledi. Kaymakam Koç, “Evet, ülkemizin derin bir yara aldı. Depremler silsilesinde vatandaşlarımıza yardımcı olmak için Silopi'de bütün halkımız el ele hep birlikte seferber olmuş vaziyette. Afetin, depremin ilk anından bu yana Silopi'de adeta bir yardımlaşma kampanyası hep birlikte bütün halkın ve toplumun her kesimiyle el ele, birlikte, gönül gönüle mücadelesini izliyoruz. Oradaki kardeşlerimize yardım etmek için. Deprem gecesinin sabahından itibaren Sayın Valimizin talimatları ile kriz merkezimizi ilçe kapalı spor salonumuzda oluşturmuş vaziyetteyiz. İlk andan şu güne kadar ilçemizden afet bölgelerine sevk edilen toplam TIR sayısı 195’i bulmuş vaziyette. Bunların içerisinde yaklaşık 70 tanesi Irak'tan ülkemize giriş yapıp Silopi, Kızılay üzerinden afet bölgelerine sevk edilen turlardan oluşuyor ve bu yardımlar halen daha devam ediyor. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Hem kendi personelimiz gönüllü olarak buradalar. Öğretmenlerimiz, vakıf personelimiz, Kızılay personellerimiz, devlet memurlarımız ve hem de vatandaşlarımızdan gönüllü olarak burada elinden geldiğini yapmak isteyenler ciddi bir seferberlik içerisinde oldular. Biz burada toplumun her kesimiyle adeta acıda birleştik. İnşallah yarınlarda, sevinçte de birleşmek nasip olur. Birlikte ağlıyoruz. Birlikte gülmek de hepimize nasip olur diye temenni ediyoruz.”dedi.

‘Araçlara Para Vermedik, Esnaflarımız Fiyat Düşürdü’

Silopi Halkının yardımseverliğinden bahseden Kaymakam Koç, “Özellikle Silopi halkının yardımseverliğini zannediyorum ki herkes görmüş oldu. Ama bu halkın içerisinde bahsettiğim 190'ın üzerinde tıra bugüne kadar hiçbir aracımıza para vermedik. Hepsi gönüllü olarak bu yarışın içerisinde oldular. Ne olur bizim tırımız da gitsin diye kendi içlerinde yarıştılar. Allah onlardan razı olsun. Bunun yanında esnaflarımız bazı haberler duyuyoruz fiyatlara, krizi fırsata çevirip zam yapanları. Bizim esnaflarımız tam tersi fiyatlarını belki de kendi yaptıkları yardımların dışında başkaları da yardım yapabilsin diye yarı yarıya düşürdüler ki kendileri de esnaflarımız toplanıp onlarca tırı afet bölgelerine gönderdiler. Allah onlardan da razı olsun.”dedi.

‘Irak’tan Çok Ciddi Destek Var’

Irak’tan yapılan yardımlara değinen Kaymakam Koç, “Habur Mülki İdare Amirliği olarak Erbil Başkonsolosluğumuz da istişare halinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nden Irak Merkezi hükümetinden Irak Türkmenlerinden çok ciddi destekler görüyoruz. Hem iş makinaları hem de yaşam malzemeleri boyutunda bu destekler de gelmeye devam ediyor. Oradan da bir kardeşlik türküsü yazılıyor. Ülkemiz için ülkemizle birlikte gördük ki kalpleri bizimle birlikte atıyor. Allah onlardan da razı olsun.”dedi.

‘Depremzedelere Öğrenci Yurdumuzu Tahsis Ettik’

Kaymakam Koç konuşmasında devamında, “Afet bölgesinden ilçemize gelen, şu ana kadar burada kurduğumuz kriz merkezinde yardımcı olduğumuz 350 ailemiz var. Şu anda da içerde yine ailelerimizin kayıtları alınıyor. 350 aile, 1500'e yakın afetzede şu an bizim kriz merkezimize müracaat etmiş ve talepleri karşılanmış durumda. İlçemizde Hacı Mehmet Ökten öğrenci yurdumuzu tahsis ettik. Vatandaşlarımızın desteğiyle dayadık döşedik, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yine otellerimiz de Grant otelimiz aileleri misafir ediyor. Ama belki bunlardan daha da anlamlısı var. Bu verdiğim şeylerin dışında belki yüzleri bulan 200’leri bulan aileye de Silopi halkı evlerini aşmış vaziyette. Boş dairelerini verenleri var. Kendi yanlarına alıp kendi çorbasını, aşını paylaşanlar var. Yani bütün bunlara bir yere de baktığımızda Silopi'de insani anlamda bir destek yazılıyor. Ben halkıma çok teşekkür ediyorum. Yer yer duygulandığımız anlar oluyor. Kendimizi ifade etmekte zorlandığımız anlar oluyor. Bu özveriye karşı bütün Türkiye biz bir olduk, kenetlendik. Bugünlerin de üstesinden geleceğiz. Bugünleri de aşacağız hep birlikte” diye konuştu.

‘Rehberlik Hizmeti Veriyoruz’

Kaymakam Koç şunları söyledi: “Yine belirtmek isterim ki depremzede olup ilçemize gelen vatandaşlarımız için rehberlik ekipleri oluşturduk. Hem Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz hem de Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki arkadaşlarımız özellikle çocuklara ve kadınlara olmak üzere bu ailelere rehberlik hizmeti vermeye başladılar. Kısa süre içerisinde kreşler oluşturduk. Çocuk bakım merkezleri oluşturduk. Orada da gelen depremzede ailelerin çocuklarına bu hizmetleri vermiş olacağız” (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme