''Sivas Sizi Bekliyor'

Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar Müzeler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

Başkan Bakar, “Sivas başlı başına bir açık hava müzesi şehri konumunda. Geçmişten bugüne birçok medeniyete başkentlik yapan Sivas şehri Cumhuriyetin Sivas’ta ilan edilmesi ile taçlanmıştır. O yüzden bizlerde diyoruz ki, “Gel, Gör, Gez, Sivas Sizi Bekliyor”. dedi.

Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar Müzeler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, ” Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla, UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü “Müzeler Günü” ilan edilmiştir. Ülkemizde de 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftasını kutlamaktayız. Özellikle müzeler kültür mirasımızın korunması ve müzeciliğin tanıtılması açısından bu hafta önemli bir fırsat niteliği taşımaktadır. Tabii ki bizler tarihimizi ne kadar iyi bilirsek geleceğe çok daha emin adımlarla yürürüz.

Ülkemizde tarihe ışık tutan birçok müze yer almakta. Sivas’ta bu konuda aslında başlı başına bir açık hava müzesi şehri konumunda. Geçmişten bugüne birçok medeniyete başkentlik yapan Sivas şehri Cumhuriyetin Sivas’ta ilan edilmesi ile taçlanmıştır. Sivas’ın herkes tarafından görülmesi gereken önemli bir şehir olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Sivas’ta da tarihe ışık tutan gezilip görülmesi gereken birçok müzemiz mevcut. Bunların en başında ise Cumhuriyetin ilan edildiği Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi yer almaktadır. Hadi sizlerde tarihe tanıklık etmek adına Sivas’a gelin.” şeklinde ifade etti.

Bakmadan Geçme