'Soğuk Kış Gecelerini Türkülerle Isıtıyoruz' adlı Türkü Gecesi Düzenlendi

'Soğuk Kış Gecelerini Türkülerle Isıtıyoruz' adlı Türkü Gecesi Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan İlhan Akıncı Yurt Müdürlüğü’nde İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından “Soğuk Kış Gecelerini Türkülerle Isıtıyoruz” adlı Türkü Gecesi programı düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Türk Halk Müziği Topluluğu, “Soğuk Kış Gecelerini Türkülerle Isıtıyoruz” Türkü Gecesi programıyla dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Türkü gecesi etkinliğine Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Kılınç, Malatya Gençlik ve Spor il Müdürü Ebu Bekir Kayhan, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ünal İmik, Sanatçı Turgay Başyayla ve öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Dr. Doğukan Dursun’un şefliğinde düzenlenen program öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Devlet Konservatuvarı ve Türk Halk Müziği Topluluğu öğrencileri tarafından Türkiye’nin her yöresine ait eserlerin yer aldığı programda; “Ayrılık Hasreti”, “Sendeki Kaşlar Bende de Olaydı”, “Ah Yalan Dünya”, “Çeşmi Siyahım”, “Evlerinin Önü Yonca”, “Kınıfır Bendrenk Olur”, “Bahçe Duvarından Aştım”, “Ruhumda Sızı”, “Şafak Söktü Yine Sunam”, “Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden”, “Bunca Gamı Bunca Derdi”, “Ahu Figan”, “Çemberimde Gül Oya” ve “Potpuri” türküleri icra edildi.

Sanatçı Turgay Başyayla, Türkü Gecesi programında sahne alarak türkü söyledi ve halk oyunu oynadı.

Programın sonunda Malatya Valisi Hulusi Şahin sanatçılara çiçek takdim etti.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme