Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş AK Parti aday adaylığını açıkladı

Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş AK Parti aday adaylığını açıkladı

Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı, Huzurevleri Platformu Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, AK Parti İstanbul 3’ncü bölgeden milletvekili aday adaylığına başvurdu. 
15 Mayıs’ta yapılması kesinleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimleri için bütün özverisiyle AK Parti’nin neferi olarak çalışacağını açıklayan Hakan Berktaş, “Türkiye, çok çok önemli bir seçimlere gidiyor. Bir yanda ülkemizi 21 yıldır her boyutta imar ve ihya eden bir zihniyet, diğer yanda ise tamamen yıkmaya, yok etmeye odaklanmış, sayın Cumhurbaşkanımızın iktidardan devrilmesine kuru kuruya kendilerini adamış, hiçbir stratejisi, hiçbir projesi, hiçbir siyasal öngörüsü olmayan zihniyet sandıklarda karşı karşıya gelecekler. Ben inanıyorum ki ferasetli ve basiretli Türk milleti, Türkiye’yi dünya ligine taşıyan, dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yine teveccühlerini gösterecek ve ham hayal peşinde koşanlara gereken dersi sandıklarda vereceklerdir. Tek dertleri makam, mevki olan, bir yıl boyunca oturup oturup kalktıkları 6’lı masayı devirip şimdi iktidar hülya kuranların, bu ülkenin gelecek perspektifinde yeri olmadığını herkes biliyor. Daha şimdiden Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı makamını bile kendi aralarında bölüştüren, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na da Anayasa’ya göre mümkün olmadığı halde ikram etmeye kalkışanlar, alacakları bu dersle gerisin geriye oturmak zorunda kalacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Demokrat Parti iktidara gelirken nasıl ki, “Yeter söz milletin” demişse, 14 Mayıs’ta da yine “Yeter söz milletin” diyerek en doğru kararını verecek, bu ülkenin kumar masalarına feda edilmeyeceğini gösterecektir” dedi.
Türkiye’nin çok zorlu ve çetin şartlardan geçtiğini, Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan bölgelerin ivedilikle ihya ve imar edilmesi gerektiğini, insanlarımızın hizmet beklediğine dikkat çeken Berktaş, “Binlerce insanımız vefat etti, yüzbinlerce insanımız yaralandı. Vefat eden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin kaybedecek bir günü değil, bir saniyesi bile yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, seçim stratejilerinde daha önceki klasik yöntemlerin kullanılmayacağını, müzikli yayınlar yapılmayacağını açıklayarak, depremzedelerimize olan saygısını ortaya koydu. Seçim sürecinde de ağırlıklı olarak felaket bölgelerinde bulunacağını söyledi. Felaketin büyüklüğü dolayısıyla yaşanan aksaklıklar dolayısıyla gittiği bölgelerde “Helallik” isteyen sayın Cumhurbaşkanımızın bu alicenap tavrı, depremzedelerin gönlünü fethetmiş görünüyor. Günlerce depremzedeleri hükümete karşı kışkırtmak için kendilerini paralayan, felaket bölgelerinden siyasi rant devşirmeye çalışanlar da bu seçimlerde elbette avuçlarını yalayacaklardır. Çünkü, bir yıl içinde felaket bölgelerini ayağa kaldıracağını açıklayan sayın Cumhurbaşkanımızın, “Yapacağız. Daha önce nasıl yaptıysak, yine yapacağız” tezine karşı ortaya elle tutulur hiçbir şey koyamamışlardır. Onlar ancak felaket bölgelerine giderler ve çocuklarımızla “ebelemece” oynarlar. Gün, ebelemece oynama günü değildir, gün felaketzedelerin dertleriyle dertlenmek, onların başını devlet şefkatiyle okşamak, sofrasında aş olmak, sırtında sıcak bir battaniye olmak zamanıdır” diye konuştu. 
21 yıldır Türkiye’yi otoyollarıyla, köprüleriyle, Marmarayıyla, havalimanlarıyla, şehir hastaneleriyle, metrolarıyla, TOGG yerli otomobiliyle, savunma sanayiindeki hamleleriyle dünya ligine taşıyan AK Parti ve sayın Cumhurbaşkanımız karşısında zillet ittifakının kesinlikle şansının olmadığını vurgulayan Berktaş, “Ne yaparlarsa yapsınlar hep hüsrana uğradıkları gibi, yine hüsrana uğrayacaklar. Bu ülkenin tarihi kodlarında onulmaz yaralar açan bir zihniyetin temsilcisini Cumhurbaşkanı adayı olarak koyma cüreti gösterenlerin bu millete vereceği, kazandıracakları hiçbir şey yoktur. Bu milletin hafızasını yok sayanlar, milletimiz tarafından görülüyor, biliniyor. Tarih her şeyi not ediyor” açıklamasını yaptı. 
Bir sosyal hizmet uzmanı olarak bilgi ve birikimlerini, tecrübelerini eğer layık görülürse meclis çatısı altına taşımak için var gücüyle çalışacağını ve yine layık görülürse mecliste de bilgi ve birikimlerini milletimiz adına ortaya koyacağını ifade eden Berktaş, “Bu noktada daha önce farklı sitelerde yazdığım yazılarda olduğu gibi depremzedelerle birlikte Türkiye’de sosyal hizmet gereksinimi ortaya çıkan insan sayımız 50 milyona ulaşmıştır. Bu insanlarımız için farklı nitelikte çalışmalar yapılması, projeler üretilmesi, kucaklanması gerekmektedir. Yine teklif ettiğim gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eğer uygun görülürse iki bakanlığa ayrılması kanaatini taşımaktayım. Çünkü sosyal hizmetler, alanında uzman, tecrübe ve birikimi olanlarca yönetilmeli, farklı nitelikte projeler geliştirilmelidir. Bu kadar çok kucaklanması gereken insan için üretilecek projelerin çok nitelikli ve kucaklayıcı olması gerekmektedir” değerlendirmesini yaptı. 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme