Sürgü Mahallesindeki Çiftçiler İsyanda…

Malatya Doğanşehir İlçesi Sürgü mahallesi Salih mevkiinde 2 km'lik yol tahribatı arazilerine ekin sezonu olması nedeniyle gitmek isteyen çiftçileri isyan ettirmekte.

Malatya Doğanşehir İlçesi Sürgü mahallesi Salih mevkiinde 2 km’lik yol tahribatı  arazilerine ekin sezonu olması nedeniyle gitmek isteyen çiftçileri isyan ettirmekte.
İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğünden ihale yolu ile alan müteahhit firmanın vurdumduymazlığı Sürgülü  çiftçileri çileden çıkarırken,konu ile ilgili olarak şartnamenin amacı, yerleşim alanlarında oluşturulacak içme ve kullanma suyu sistemlerine ilişkin etüt, fizibilite ve projelendirme esaslarının belirlenmesi olduğunu, İller Bankasının Doğanşehir içme suyu hattının yoldan götürüldüğünü dile getirerek, “Yoldan götürülen içme suyu hattı aynı zamanda projeye uygun iş yapılmamıştır. Çünkü boruların altına ve üstüne çakıl doldurulması gerekirken, hattın yapımından çıkan hafriyatlar ile tekrar üstü kapanmış vaziyette. “ dediler.
Sürgü Mahallesi Salihli mevkiindeki bir grup çiftçiler , Malatya Valisi Ersin Yazıcı’dan yardım isteyerek, “ Ekin sezonundayız. İçme suyu hattının yoldan götürülmesi ve ilgisizliğin devam etmesi bizleri fevkalade zora sokmaktadır. Kahramanmaraş depreminin ardından Doğanşehir İlçesinin içme suyu hattının yenilenmesi İller Bankası Bölgenin ihale usulü ile verdiği müteahhitlik firmasının işini yapmaması, şartlara uygun işlerinin olmadığını devleti ve çiftçileri zarara ve zora soktuğunu belirtiyoruz.” Şeklinde  Malatya Valisi Ersin Yazıcı’dan yardım talebinde bulundular.

Ayrıca Çiftcilerin bahçelerine izin olmadan Müteahhit firmanın çalışanları iş makinalarını sokarak zarara uğratıldığı da açıklandı.

Bakmadan Geçme