T3 Vakfı'ndan Teknofest Semineri

T3 Vakfı'ndan Teknofest Semineri

İnönü Üniversitesinde T3 Vakfı tarafından Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında “Teknofest 2023 Kariyer Buluşması” adlı seminer gerçekleştirildi.

T3 Vakfı Gaziantep İl Sorumlusu Yağmur Erbay’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlendi. 

Seminere; İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Durmaz, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cemal Keleş, İnönü Üniversitesi TEKNOFEST2023 Koordinatörü Selim TOMAN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Özerhan, Mühendisler Mahmut Topçu ve Mehmet Gündem ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Yağmur Erbay konuşmasına ilk olarak T3 Vakfı’nın milli teknoloji hamlesi içinde yer alan Özdemir Bayraktar bursuna değinerek üniversite öğrencilerine 10 ay boyunca burs verildiğini yakın zamanda duyurusunun yapılacağını belirtti.

Erbay, Teknofest’e her yaşta çocuğun katılabileceğini, üniversite mezunu, girişimci herkesin başvurup kendini gösterebileceği bir mecra olduğunu söyledi.

“Dene Yap” atölyelerinde eğitmenlik başvurusu ve eğitmen eğitimi hakkında bilgi veren Yağmur Erbay konu ile ilgili şunları söyledi:

“Eğitmen belirleme sürecimiz 5 aşamalı bir süreç ilk olarak CV’nizi gönderiyorsunuz. Daha sonra yetkinlik bazlı sizi değerlendirip teknik ve pedagojik sınava tabi tutuyoruz. Son aşama sizi mülakata alıp belli sorular ile uygun olup olmadığınıza bakıyoruz. Eğitmen eğitiminde ise pedagojik ve teknik eğitim alıyorsunuz.”

Erbay, bu yıl ödülün 30 milyon TL olduğunu ve takım malzeme desteği için 13 milyon TL destek verildiğini ayrıca finale kalan yarışmacıların yol, yemek ve konaklama masraflarının karşılandığının altını çizdi.

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali paydaşlarından birinin de İnönü Üniversitesi olduğunu kaydeden Erbay, İnönü Üniversitesi bünyesinde yarışmaya katılanlara İnönü Üniversitesinin malzeme temininde destek olacağını dile getirdi.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme