Taşkın Dede Alaattin Hanı Anma Etkinlikleri

Taşkın Dede Alaattin Hanı Anma Etkinlikleri

Taşkın Dede Alaattin Hanı Anma Etkinlikleri

Bu pazar (26 Mayıs) Alaattindeyiz. Alaattin han anma etkinlikleri var. Taşkın Dede adıyla bilinen türbede kazanlar vurulacak, binlerce kişiye yemek ikram edilecek. Ön bilgi açısından sizlere radyoda Alaatin köyümüzü anlattığım radyo konuşmasını linkte paylaşıyorum. Çok degerli fotoğraf sanatçısı Foto Ayfa Mustafa Dağ' ın kameramanlığinda Alaattinli işadamı Halil Pekdemir  ' in desteği ile bir TV programı çekeceğiz.  Doç.Dr.Devrim Alkaya ile Geleneklerimiz programımız ile Denizli'nin geçmişini,  binlerce yıl önceye dayanan adetlerimizi, geleneklerimizi kayda almaya devam edecegiz. 

Bugüne kadar   binlerce yıllık geleneklerimizi, köylerimizi, şenliklerimizi  kayda aldık. Çok sayıda kayıt, TV programı olarak uygun görüldü  ve World Turk TV, Agro TV, DEHA, Uşak Egem TV  ve BRTV de yayınlandı. Tüm kayıtlar benim ve Foto Ayfa  YouTube kanallarimizdan izlenebilir.  Hep diyorum Denizli muhteşem bir tarihe sahiptir. Denizli'miz Anadolu'nun hiç bilinmeyen geleneklerine sahiptir.  Ben bunu yerel idarecilere  anlatmakta bazen zorlanıyorum. Kültürel hizmetleri maalesef atlıyorlar. Orada olmaları yetmez. Her yıl yapılan geleneksel etkinlikler mutlaka belgesel ve anı programı olarak kayda alınmalı, kayıt cd' leri kütüphanelerde saklanmalıdır. Belediyelerin web sitelerinde yer almalıdır. Bir Denizli sevdalısı olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 

 

Denizli'nin,  Anadolu'nun guzel geleneklerini hep birlikte yaşatalım. Kayda alıp gelecek kuşaklara aktaralım. Dijital çağda gençlere ulaşmanın başka bir yolu görünmüyor.  Anadolu'nun her köşesinden davetlerinizi bekleriz. 

Doç.Dr. Devrim Alkaya
İnş.Yük. Müh. & Tarımcı 
Türkiye Ziraatçılar Derneği 
Denizli Temsilcisi

Bakmadan Geçme