THK'nın Ramazan fitreleri depremzedelere

THK'nın Ramazan fitreleri depremzedelere

TÜRK Hava Kurumu Çağrı Heyeti Başkanı (THK) Ali Yüksel, kurumun geleneksel fitre, zekat ve bağış toplama faaliyetini depremzedelerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla kullanacaklarını söyledi.

TÜRK Hava Kurumu'nda (THK) mahkeme kararı ile kayyum yönetiminin görevinin sonlandırılmasıyla birlikte görevlendirilen Çağrı Heyeti Başkanı Ali Yüksel, kurumun geleneksel fitre, zekat ve bağış toplama faaliyetini depremzedelerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla kullanacaklarını söyledi. Yüksel, "Bu yıl 21 Temmuz'a kadar toplayacağımız fitre, zekat ve bağışların yüzde 60'ını depremzedelere ulaştırmak üzere AFAD'a göndereceğiz. Geriye kalan yüzde 40'ı ise gençlerimizin havacılık eğitimlerine kullanılacak" dedi.

“FİTRE YAZ 3919’A GÖNDER”

Çağrı Heyeti Başkanı Ali Yüksel, THK'nın, kurulduğu günden bugüne kadar her türlü acıda, felakette milleti ile beraber olduğunu söyleyerek "Türk Hava Kurumu'nun onursal genel başkanı Cumhurbaşkanı'mızdır ve devleti ile bir bütün olarak hareket eder. Türk Hava Kurumu yaşanan deprem felaketinin duyulduğu andan itibaren tüm şubelerimizde, genel merkezimizle personelimizle birlikte bölgedeki vatandaşlarımızın yanında olduk. Bu kapsamda ayni ve nakdi yardımlar organize ettik" dedi. Başkan Yüksel, gerçekleştirdikleri yardımlar kapsamında en büyük çalışmayı şubelerin katkıları ve görüşleriyle başlattıklarını kaydederek, "Biz inanıyoruz ki yardımlar bir anlık değil uzun bir süre daha devam etmesi gerekiyor. Türk Hava Kurumu'nun geleneksel fitre, zekât ve bağış toplama faaliyetini depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek amacıyla kullanmayı planladık. Bu yıl 21 Temmuz tarihine kadar toplayacağımız fitre, zekât ve bağışların yüzde 60'ını depremzedelere ulaştırmak üzere AFAD'a göndereceğiz. Geriye kalan yüzde 40'ı ise gençlerimizin havacılık eğitimlerine kullanılacak. Bu bakımdan şube başkanlarımıza destek olsunlar, kampanyamızı tanıtsınlar; diye merkez teşkilatındaki birim amirlerimizi illerimize, ilçelerimize gönderdik. Bu kampanyayı geniş kapsamlı artırmak, depremzedelere AFAD aracılığıyla aktarılacak olan kaynakları aktarmak için gayret gösteriyorlar. Bir hesap açılmıştır. O hesapta toplanacak paranın yüzde 60'ı AFAD'a gönderebilecektir ve bu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Vatandaşlarımız da iki şekilde yardımda bulunabilecekler. 'FITRE' yazıp 3919'a gönderirlerse yüzde 60'ı depremzedelere gidecek, yüzde 40'ı da gençlerimize hizmet için kullanılacak. Bir diğer yardım şekli de muhtarlıklarımız, Türk Hava Kurumu şubelerimiz, milli eğitim müdürlüklerimiz aracılığıyla zarf ulaşacak. Milli Eğitim Bakanlığı'mız da kampanyayı desteklemektedir. Okullarımızda bu kampanya yürütülebilmektedir" diye konuştu.

'GENÇLERİMİZE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERECEĞİZ'

Çağrı Heyeti Başkanı Yüksel, 2023-2025 yıllarını kapsayan 'Genç Kanatlar Projesi' adıyla eylem planı çalışmalarının olduğunu belirterek, "Türk Hava Kurumu'nun kurumsal kapasitesini geliştirilmesi amacıyla 2022 yılı kasım ayında bir çalıştay düzenledik. Bunun içerisinde de gençlerle ilgili görevlerimizi işin uzmanlarıyla akademisyenlerimizle gençlerimizle beraber nasıl daha iyi yapabileceğimizi orada çalıştık. 'Yeni ufuklara doğru güvenle' temasıyla çalıştayımızı düzenleyip, neler yapabileceğimizi planladık. Bunların içerisinde 40'a yakın alanda çalışma planladık. Bunlardan biri de depremden önce de düşündüğümüz gençlerimizde afet bilincinin artırılmasıyla ilgili bir alandı. Gençlerimiz, o kurslara katılınca puan toplayacaklar. Belli seviyede puan toplayan bizim kurslarımıza ücretsiz katılabilecek. Bu planlamanın içinde Türk Hava Kurumu ile genç kanat bağ olan her bir gencimize AFAD'ın eğitim programları kapsamında acil yardım eğitimi, temel arama-kurtarma eğitimi ve daha küçük yaşta olanlara afet bilinci eğitimi vereceğiz" dedi.

(Birlik Haber Ajansı-BHA)

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme