Türkiye Kültür Yolu Festivallerine Dahil Ediliyor

Malatya MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Malatya MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 6 Şubat depremlerinde Malatya’da Koordinatör Bakan olarak görev yapan   Fahri Malatyalı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Malatya MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Bakan Ersoy’a 6 Şubat depremlerinde Malatya'ya gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür ederek "Turizm sektöründen gelen biri olarak Türkiye Yüzyılı'nda bu makamı layıkıyla yaptığınızdan eminiz. Cumhurbaşkanımızın turizm sektörü ile ilgili koyduğu hedefleri bir bir gerçekleştirerek sektöre 'altın çağını' yaşattığınız için milletimiz adına teşekkür ederiz.
Bakanlık görevinizin yanında deprem sabahı şehrimize gelerek Koordinatör Bakan olarak da Malatya’mızın en kısa zamanda ayağa kaldırılması için hep yanımızda durdunuz. Ankara'da Malatyalı bir vekil gibi çalışarak bizlere omuz verdiniz. Milletimizin ve esnafımızın her derdine çare olmaya çalıştınız. Bu konuda sizlere tekrar teşekkür ederiz.
Malatya'mızın gerek Bakanlığınızla ilgili gerekse diğer Bakanlıklarla ilgili iş ve işlemleri takip ve koordine ettiğinizi biliyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ziyarette yaptığı açıklamada,  “Öncelikle bu ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim.6 Şubat sabahından itibaren Malatya'mızı ayağa kaldırmak için Bakanlığımızla ilgili bakım-onarım ve restorasyon çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütmekteyiz. Bu çalışmaların bitmesiyle birlikte Türkiye Kültür Yolu Festivallerine 2025 yılı sonunda Malatya'mızı dahil edeceğiz." dedi.

Fendoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ayrıca Kuluncak Tosunbükü Arkeolojik Sit Alanı ile ilgili bilgi vererek  bu alanda kazı çalışması  başlatılması talebinde bulundu.

Bakmadan Geçme