Türkiye'nin en zengin isimleri

Türkiye'nin en zengin isimleri

ABD merkezli Forbes dergisi, 2024 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Geçen sene Türkiye'nin en zengini olarak listenin zirvesinde yer alan isim beşinci sıraya gerilerken, ikinci sıradaki isim zirveye döndü. Selçuk Bayraktar ve kardeşi de ilk kez listeye girdi.

ABD merkezli Forbes dergisi, 2024 yılı en zenginler listesini yayımladı.

 

Listenin zirvesinde 233 milyar dolarlık servetiyle Fransız Bernard Arnault yer aldı.

Louis Vuitton ve Sephora gibi markaların sahibi olan moda ve kozmetik devi şirketlerin patronu olan Arnault'nun serveti geçen sene 22 milyar dolar arttı.

2020 yılında 76 milyar dolarlık servete sahip olan Arnault, dört yılda servetini yaklaşık üçe katlamış oldu.

Forbes'a göre dünya genelinde 2024 yılı itibarıyla toplam 2 bin 781 dolar milyarderi 14,2 trilyon dolarlık servete sahip bulunuyor.

Listede Türkiye'den 28 dolar milyarderi yer aldı. Bu isimlerin toplam serveti 57,7 milyar dolar oldu. Geçen seneki listede Türkiye'den 26 milyarderin toplam 52,5 milyar dolarlık serveti vardı.

Listede Türkiye adına zirvede ise 5,1 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer aldı. 65. yaşındaki Yıldız Holding patronu Ülker'in serveti geçen yıl yaklaşık 100 milyon dolar arttı ve dünyanın en zenginleri listesinde 2024 yılında 597. sırada yer aldı. 

Bu seneki Türkiye listesinin altıncı sırasında, 2,7 milyar dolarlık servetiyle Rönesans Holding patronu Erman Ilıcak yer aldı. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin de müteahhiti olan Ilıcak, dünyanın en zenginleri listesinde bu yıl 1312. sıradan 1238. sıraya, Türkiye listesinde dokuzuncu sıradan altıncılığa yükseldi. 56 yaşındaki Ilıcak'ın serveti bu yıl yaklaşık 400 milyon dolar arttı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme