''Umudumuz en yüksek seviyededir''

Deva Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı''14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçim öncesi basın açıklaması yaptı.

 

Başkan Akıncı ,''14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimlerin, huzur ve barış içerisinde bir demokrasi şöleni havasında olacağına dair umudumuz en yüksek seviyededir''dedi 

Akıncı yaptığı açıklamada ; ‘’Bu umudu diri tutan bilinç, necip milletimizin çok partili hayata geçtiğimiz günden bugüne süregelen vakur duruşudur. Milletimizin Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyetin ilanıyla iradesini koyup, tercihini yaptığı demokratik düzen önümüzdeki pazar günü de işleyecektir. Cumhuriyet ve demokrasiyi içselleştirmiş, otokratik ve totaliter sistemleri kabul etmeyen bir milletiz artık. Milletin iradesinin üzerinde bir irade muhaldir. Yok hükmündedir. 
Çağ tek adam çağı değil artık. Yüce dinimizin de bize işlerimizi istişare yoluyla halletmemiz yönünde telkini var. Şura yoluyla yönetim keyfiyet değil mecburiyettir. Emaneti ehil ellere verip üç günlük dünya menfaati için Allah’ın “EşrefülMahlukat” dediği insanı “aşağıların aşağısı” kılmayacak bir müslüman bilinç, bir evrensel erdem insanı olmaktır yolumuz. 
Değerli Hemşehrilerim!
Çok zor bir imtihanla sınanıyoruz. Canlarımızı, mallarımızı işlerimizi kaybettiğimiz bir afet yaşadık. Yüce Rabbim böyle bir afeti bu ülkeye bir daha yaşatmasın! Bu imtihandan hep beraber yüzümüzün akıyla çıkacağız. Lakin yanımızda milletiyle barışık, hak hukuk gözeten, çalmayan adil bir iktidarımız olmalı. Herşey “aynı tas aynı hamam” devam ederse korkarım ki çilemiz uzun sürecek!
Pazar günü yapacağımız seçim ve vereceğimiz kararın öncelikle Malatya sonra ülkemiz sonra da bütün Dünya için hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ederim’’ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme