Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Toplantısı Düzenlendi

Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Toplantısı Düzenlendi

İnönü Üniversitesi bünyesinde bulunan Çocuk Üniversitesi ile Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya; Çocuk Üniversitesi Merkez Müdürü Prof. Dr. Cihat Yaşaroğlu ile Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Aziz İlhan ve Dr. Öğr. Üyesi Necati Çobanoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı Yeşilyurt Özel Büro Personelleri Erdem Giriş, Duygu Topçu ve Metin Konak katıldı.

Toplantıda Yeşilyurt bölgesindeki ortaokul ve lise öğrencilerinin Çocuk Üniversitesinin faaliyetlerinden yararlanmaları ve çocuklarda bilim, bilim insanı, kariyer ile üniversite gibi konularda pozitif bir algı oluşturulması ve üniversitenin çeşitli bilimsel faaliyetlerinden etkin yararlanmaları amacıyla iki kurum arasında karşılıklı iş birliği sağlandı.

Toplantıda çeşitli söyleşiler, atölye çalışmaları, bilim şenlikleri, tıp, eczacılık, mühendislik, uzay bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında bilimsel çalışmaların ortaokul ve lise öğrencileri ile buluşturulması konularında detaylı planlama yapılmasında karşılıklı mutabakat sağlandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme