• Haberler
  • Malatya
  • Vali Ersin Yazıcı'nın 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

Vali Ersin Yazıcı'nın 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yazıcı mesajında;

Dünya genelindeki çevre sorunlarının uluslararası boyutta tartışılır hale gelmesi ile birlikte insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla 5 Haziran, “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde de yayınlanan genelge ile birlikte, dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla 5-9 tarihleri arası Haziran haftası "Türkiye Çevre Haftası" olarak kabul edilmekte ve evrensel bilinçlendirme günü olarak değerlendirilmektedir.  
İnsanları yaşadıkları çevreyi koruma, kollama ve çevre politikalarını destekleme konusunda bilinçlendirmek ve bu düşünceyi davranış haline getirmelerini sağlamak, çevre kirliliği ile mücadelenin olmazsa olmazıdır. Var olan tabii zenginliğin korunmasına ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetilmesine imkân sağlayacak tedbirleri, hayata geçirmek çok büyük öneme sahiptir.
Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel ilkesi olmalıdır. Çünkü çevreye karşı duyarlı olmak ve onu korumak herhangi bir kurum veya kuruluşun değil tüm insanlığın görevidir. Bu bağlamda doğayı kirletmemeli, atıklarımızı bilinçli bir şekilde atmalı, su ve enerji tasarrufu yapmalı, ağaç dikmeli ve yeşil alanları korumaya özen göstermeliyiz. 
Yarınımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, bugün bizim oluşturacağımız ortak bir çevre bilinci ile mümkündür. Ortak gayemiz, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Bu şuurla, bizler de ilimizin gerek sanayi gerek tarım, gerekse turizm alanında kalkınması için çalışırken çevreye karşı sorumluluğumuzu da unutmadan adımlar atmaya gayret göstereceğiz. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çevre Günü’nün, çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, aziz milletimizin Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.
 

Bakmadan Geçme