• Haberler
  • Malatya
  • Vali Ersin Yazıcı 'Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslümanların Bilime Katkıları' Konferansına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı 'Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslümanların Bilime Katkıları' Konferansına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı 'Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslümanların Bilime Katkıları' Konferansına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Konferans Salonunda düzenlenen Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslümanların Bilime Katkıları adlı konferansa katıldı.

Vali Yazıcı ile birlikte konferansa; YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altun, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Konferans öncesi Vali Yazıcı, katılımcılar ile birlikte Turgut Özal Üniversitesi içerisindeki Turgut Özal Müzesini gezdi.
Konferansta konuşan Vali Yazıcı; “Çok değerli dostum Prof. Dr. Hüseyin Karaman hocamı dinlemek üzere bir araya geldik. 2014 yılı haziran ayında, Rize Valisi olarak atandığımda Sayın Hocamla iki yıl birlikte çalışma fırsatı buldum. Aynı zamanda kendileri, Türkiye’nin gündemindeki her konuyu  masaya yatırıp konuşabildiğim ve fikirlerine kıymet verdiğim değerli dostumdur. Depremin yarattığı sorunları gidermeye ve  ayağa kalkmaya çalışan Malatya’mıza ve Turgut Özal Üniversitesindeki öğrencilerimize Fuat Sezgin hocamızla ilgili vereceği bilgiler artı değer olarak yazılacaktır.” dedi.
Konferans veren YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a konuşmalarının ardından, Vali Ersin Yazıcı’nın hediye takdim etmesiyle program sona erdi.  
 

Bakmadan Geçme