Vali Hulusi ŞAHİN'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Vali Hulusi ŞAHİN'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi, milli iradenin göstergesi Gazi Meclisimizin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı sevinci ve gururunu yaşıyoruz.
Vatan topraklarının işgal edildiği bir dönemde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla 23 Nisan 1920 günü dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, istiklal ve istikbal mücadelemizin öncüsü olmuş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda özgürlük meşalesi burada yakılmıştır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi; vatan ve bayrak sevgimizin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsalidir. Her yıl coşkuyla kutladığımız 23 Nisan günü bizlere, milletimizin her şey bitti denilen bir anda külleri üzerinden yeniden doğuşunu hatırlatır.
23 Nisan, inanç ve iman gücü olduğu müddetçe aziz milletimizin karşısında hiçbir gücün duramayacağını gösterir. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü tebessümüyle hayatı güzelleştiren dünya çocuklarına armağan ederek; bütün çocukların huzur, barış ve güven ortamında yaşamaları için demokrasinin özümsenmesi gerektiğine vurgu yapmış, bu doğrultuda geleceğe yürürken herkesin üzerindeki sorumluluğu yerine getirmesinin ehemmiyetine dikkat çekmiştir.
Çocuklara verilen değerin en güzel temsili; sadece milletimize değil, dünyadaki bütün mazlum ve sömürge altındaki milletlere ilham kaynağı olan 23 Nisan ruhu ilelebet yaşayacak ve milletimiz var oldukça Gazi Meclisimiz de varlığını sonsuza dek sürdürecektir.
Demokrasimizin ve cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehit, gazi ve geçmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyor, depremde vefat eden kardeşlerimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 103. kuruluş yıldönümünü ve bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.

Hulusi ŞAHİN Malatya Valisi

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme