YENİDEN REFAH DOĞANŞEHİR'DE

Yeniden Refah Partisi Malatya Milletvekili Adayları Doğanşehir ilçesine adeta çıkarma yaptı.

Doğanşehir programları kapsamında ilçede bulunan Yeniden Refah Partili Adaylar burada esnaf ve halk ziyaretleri gerçekleştirdi. Burada bir basın açıklaması yapan Parti'nin 1. Sıra Milletvekili Adayı Bilal Yıldırım Kalıcı Konutlar ve Özel Eğitim Kurumlarında çalışan öğretmenlerin atamaları ve mağduriyetleri noktasında açıklamalarda bulundu. Yıldırım açıklamalarında şunları söyledi; 

KALICI KONUTLARIN EN BÜYÜK TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

"Bugün depremden en çok etkilenen Doğanşehir ilçemizdeyiz. Halkımızın hakikaten sadece evleri ağır hasarlı değil kalpleri de gönülleri de ağır hasarlı. Ama bizim halkımız buna rağmen bizleri bağırlarına bastı, gönül kapılarını açtı. Hayat elbette yine kaldığı yerden devam ediyor. Şimdi bize büyük görevler düşüyor. Biz Allah izin verirse ve halkımız da takdir ederse Meclise Malatya Milletvekilleri olarak gidersek en öncelikli işimiz halkımıza kalıcı konutların bir an evvel sağlanması olacaktır. Bu insanlarımızın kaderini, geleceğini çadıra, konteynere bırakmayacağız. Allah razı olsun devletimiz elinden geleni yapıyor ancak bizler de işlerin daha hızlı yapılması ve bu konutların hak sahiplerine bir an evvel teslim edilmesi noktasında var gücümüzle çalışacağız." dedi.

Özellikle hava şartlarından dolayı Sürgü Doğanşehir Erkenek Kurucaova'daki konutların kış gelmeden hazır edilip teslim edilmesi gerektiğini de ekledi. 

EĞİTİM VE EĞİTİMCİLERİMİZ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Bu kalıcı konutların sağlanmasıyla eş zamanlı olarak artık olağan eğitimin sürdürülmesi adına elimizden gelen tüm gayreti, çabayı sarf edeceğiz. Yavrularımızın, gelecek nesillerimizin eğitimi adına hem fiziki şartların oluşması hem de öğretmenlerin sağlıklı ve sağlam koşullarda eğitimlerine devam etmeleri elzemdir. 

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDAKİ ÖĞRETMENLERİMİZ KADROYA ALINMALIDIR 

"Malatya'da depremin etkilediği bir diğer sektör ise kesinlikle özel eğitim kurumlarıdır. Özel okullarımızın neredeyse tamamı eğitim ve öğretim yapamayacak. Onlar için de kolaylıkların sağlanması adına gayret göstereceğiz. Burada en önemli hususlardan bir tanesi şudur ki bu kurumlarda çalışan fedakar öğretmenlerimizdir. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak Millet Meclisinde halkımızı temsil etme yetkisini elde eder etmez Milli Eğitim Bakanlığımıza şu teklifi götüreceğiz. Bir defaya mahsus olmak kaydıyla özellikle deprem bölgesindeki öğretmenlerimizin kadroya alınması talebimizi ileteceğiz. Bu öğretmenlerimiz yıllardır emek vermiş hakikaten fedakar öğretmenlerimizdir. Şimdi onları kaderlerine terk edemeyiz. Geleceğimizin teminatı olan öğretmenlerimiz için devletimizin tüm olağan ve olağanüstü olanakları sarfetmesi gerekmektedir."dedi.

Bakmadan Geçme