Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldığını duyurdu

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldığını duyurdu

Büşra İrem ÇAM/Ankara, BHA- Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Cumhur İttifakı’na katıldıklarını duyurdu. Erbakan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini de sonlandırdığını duyurdu.

AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı'na Yeniden Refah Partisi de katıldı. Parti temsilcileri ittifak protokolünü imzalayarak YSK'ya teslim etti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine bugün 12.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldiklerini kaydeden Erbakan, “Yeniden Refah Parti’mizin başından beri talep ettiği bu prensipler doğrultusunda kendisiyle uzlaşmaya vardık. Yeniden Refah Parti’mizin talep ettiği prensiplerin yazılı olduğu mutabakat metni, AK Parti’nin ve Yeniden Refah Parti’mizin Genel Sekreterleri tarafından imza altına alındı. Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması halinde, bu prensiplerimiz içerisinde yer alan, ekonomi, sosyal politika, dış politika alanında ülkemizin, milletimizin faydasına olacak adımların uygulanmasının takipçisi olunacağı yönünde bir mutabakat sağlanmış oldu. “ifadelerini kullandı.

“Bu kararda Millet İttifakı’nın milletimize fayda getiremeyecek olması etkili oldu”

Mutlaka bizim bir makama, bir koltuğa sahip olmamız gerek diye siyaset yapan bir parti olmadıklarını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, “Milletimizin derdine derman olacak prensiplerimizin bir an evvel uygulanması bizler için son derece önemlidir. Bu sebeple mutabakata varılmasından dolayı Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim bölgelerinde yine kendi amblemimizle, kendi adaylarımızla ancak Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı almış bulunuyoruz. Bu kararı almamızda prensiplerimizin AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabul görmesinin dışında Cumhur İttifakı’nın karşısındaki bloğun ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek olması gerçeği de çok önemli bir rol oynamıştır. Cumhur İttifakı karşısında kümelenen blok, ideolojik olarak geçmişte yaşadığımız tecrübeler dolayısıyla ve ortaya koydukları projeler, söylemler ile ülkemize ve milletimize fayda getiremeyecek bir bloktur. Bu doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanı Genel Merkezimize Salı ya da Çarşamba günü bir ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme