Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu'dan CHP'ye Akdeniz İlçesi Uyarısı

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu'dan CHP'ye Akdeniz İlçesi Uyarısı


Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, CHP'nin Mersin'in Akdeniz İlçesini DEM Partisi'ne bırakma kararının Türkiye'nin ulusal güvenliği ve devletin bekası açısından endişe verici olduğunu belirtti. Mutlu, Mersin Limanı'nın stratejik önemine işaret ederek, "Akdeniz İlçesini DEM alırsa, limanda onun yönetimine geçer," dedi.

Mutlu, DEM Partisi'nin bölücü örgütle ve Amerika ile olan ilişkilerine dair çıkan söylentilere dikkat çekerek, "DEM'in bölücü örgütle organik bağı var mıdır? Amerika'nın uydusu mudur? Bilmiyoruz. Bu konuda çok söylenti var," ifadelerini kullandı.

CHP'nin stratejik bir liman olan Mersin'in Akdeniz İlçesini DEM'e vermesini eleştiren Mutlu, "CHP, değişim değişim diyerek en stratejik limanın bulunduğu Mersin'in Akdeniz İlçesini DEM'e verdi. Bu mu değişim? Bunu ben söylemiyorum. CHP'nin duayeni eski Kültür Bakanı İstemihan Talay söylüyor," şeklinde konuştu.

Yerli ve Milli Parti olarak milli konularda duyarlı ve hassas olduklarını vurgulayan Mutlu, "Mersin Limanı ve Akdeniz İlçesinin DEM'e verilmesi konusunu inceliyoruz. Uzmanlar inceliyor. Bizim için önce vatan, önce devletin bekası gelir. Bu konunun takipçisiyiz. Mersin de limanlarımız da sahipsiz değildir. Kimse yoksa biz varız, Yerli ve Milli Parti tüm teşkilatlarıyla, vatanın bekçisidir," dedi.

Bakmadan Geçme