Yeşilyurt Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını Yaptı

Yeşilyurt Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını Yaptı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında toplanarak Haziran Ayı Toplantısını yapan Yeşilyurt Belediye Meclisi komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 03 Mayıs 2023 Tarihli Mayıs Ayı Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan 13.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile 28.Dönem Milletvekillerimizi canı gönülden tebrik eder, bundan sonra yapacakları çalışmalarda üstün başarılar dilerim.Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ve olurlarıyla Bakanlar Kuruluna seçilen bütün Bakanlarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletirken, görevlerini devreden Bakanlarımıza da ülkemize ve milletimize yaptıkları üstün hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanlığı ile 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde sandıklara giderek ülkemizin demokrasi anlayışının gelişmesine katkı sunan yurt içi ve yurt dışındaki aziz milletimizin her bir ferdine de selam ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın konuşmasından sonra gündem maddelerini görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Topsöğüt Karşıyaka Mahallesinde rezerv yapı alanı ilan edilmesinden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yeşilyurt Belediyesine yetki devri yapılan iki ayrı alanda kat karşılığı kentsel dönüşüm binaları yapılmasına yönelik Yeşilyurt Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün teklifi onaylandı.

Mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait ekonomik ömrünü tamamlamış ve kullanımı mümkün olmayan hurda araçların Makine Kimya Enstitüsü'ne devredilmesine karar verdikten sonra çalışmalarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantısını 07 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 14:00’de gerçekleştirecek.
 

Bakmadan Geçme