'Yoksulluğu ortadan kaldıracağız''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, 'Milletimizin cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük bir destek vereceğine, Millet İttifakı'nın meclisteki sandalye sayısını artıracağına inanıyorum' dedi.

Kiraz, 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri kapsamında Hekimhan ilçesini ziyaret etti. 

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ve partililerle birlikte Hekimhan’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Kiraz, sorun ve istekleri dinledi. 

“İKTİDARIMIZDA HERKES HAKKINI ALACAK”
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, “6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatyalılar olarak devletin ağır hasarlı olduğunu gördük. AFAD’ın ve Kızılay’ın çökmüş bir kurum olduğunu gördük” dedi. 

Devlet kadrolarında birçok liyakatsiz ismin görev yaptığını dile getiren Yıldız, “Çocuklarınız üniversiteyi bitiriyor, gidiyor ve mülakatta eleniyor. 90 puan alıyor ama eleniyor. İktidarın il başkanına ve milletvekiline ulaşamayan tüm çocukların hakkı yeniliyor. O mülakatlarla atanan liyakatsizler yüzünden devletimiz ağır hasar aldı. Cumhuriyet Halk Partimizin, Millet İttifakımızın iktidarında inanıyoruz ki Hekimhan, Malatya ve Türkiye hakkını alacak” diye konuştu. 

“TOPLUMUN BÜTÜN SORUNLARIYLA İLGİLİ VAATLERİMİZ VAR”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz ise 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimin Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade ederek, toplumun bütün sorunlarıyla ilgili vaatlerinin olduğunu belirtti. 

Kiraz, yoksulluğu tamamen ortadan kaldıracaklarını kaydederek, “Aile Destekleri Sigortası projemizi hayata geçireceğiz. Bununla yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Her aileye en az asgari ücret kadar gelir sağlayacağız. İktidarımızda yoksulluk, Aile Destekleri Sigortası ile son bulacak. Ailenin hiçbir geliri yoksa tam altın vereceğiz. 5 bin lira geliri var ise bunu 8 bin 500 TL’ye tamamlayacağız. Evinde hiç çalışan yoksa işe alımlarda o aileye öncelik vereceğiz. Devlet vatandaşına ya iş verecek ya da asgari geçimini sağlayacak” diye konuştu. 

Kayısı üreticisine mazotun ÖTV’siz verileceğini ifade eden Kiraz, “Malatya üreticisi mazotu ÖTV’siz alacağı için yatı fiyatından daha ucuza mazot alabilecek, tarlasını sürüp, hasadını kaldırabilecek ve geçimini sağlayabilecek. İlaç ve gübre noktasında çiftçilerimize destek vereceğiz. İlaç ve güre gibi girdilerin yüzde 50’sini devlet karşılayacak” dedi.

14 Mayıs’ta Türkiye’nin önemli bir seçim yapacağına dikkat çeken Kiraz, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na büyük destek vereceğinize inanıyorum. Ayrıca, Millet İttifakı’nın meclisteki sandalye sayısını artıracağınıza da inanıyorum. Malatya’da Veli Ağbaba’nın yanında bize de yetki vereceğinize ve en az 3 milletvekili kazandıracağınıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme