Zengin: 'Bugünleri Birlikte Atlatacağız'

Zengin: 'Bugünleri Birlikte Atlatacağız'

17 ve 18.Dönem Malatya Milletvekilli Talat Zengin, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımların yaşandığı Malatya’da incelemelerde bulundu. Enkazların yaşandığı bölgelere giden Zengin, Doğanşehir ilçesi başta olmak üzere yıkımın yaşandığı tüm bölgeleri inceledi.

Yaşanan yıkımın büyük olduğunu ve Malatya’nın en çok etkilenen şehirlerden biri olduğunu ifade eden Zengin,” Öncelikle depremde yaşamını yitirmiş tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Malatya büyük bir yıkıma uğradı. Yaklaşık 1400 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şehir olarak tüm hatlarda sıkıntılar yaşandı. 90 bini aşkın bağımsız bölüm ağır hasar aldı. Bu rakamlar çok ciddi. Yıkımın büyüklüğü, yaşanan afetin derecesini gözler önüne seriyor.” Diye konuştu.

Şehrin bir yıl içerisinde toparlanacağını belirten Zengin,” Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan depremin ilk anında itibaren halkla bir arada oldu ve 1 yılda konutların yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanımız verdiği sözleri bugüne kadar yerine getirdi. Devletimiz tüm birimleri ile sahada devlet millet el ele verip yaralarımızı saracağız. Deprem Malatya’mızla birlikte 11 ilimizi vurdu. Büyük bir felaket yaşadık. Ülke olarak büyük üzüntü yaşadık. Bugünleri atlatacağız. Dualarımız devletimizle, milletimizle.” İfadelerine yer verdi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme