23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı

Genel merkezi Erzurum da Bulunan Gazeteciler Basın birliği Derneği (GBBD) Genel Başkanı Kerem Altın,, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Kerem Altın, yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde halkın temsilcilerinin katılımıyla açılan Büyük Millet Meclisimiz, bağımsızlık mücadelemizin ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolun öncüsü olmuştur.
“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” esasına dayanarak kurulan Yüce Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayacak milli şuuru yeniden alevlendirmiş ve aziz milletimize güç, kuvvet ve moral aşılamıştır.
Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden birisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 103 yıldır olduğu gibi bundan sonra da millet egemenliğinin, demokrasinin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin teminatı olmaya devam edecektir.
Şanlı geçmişimizde önemli bir dönüm noktası olan yüce Meclisimizin açıldığı 23 Nisan gününü Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin geleceği olarak gördüğü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yarınlarımızın teminatı, saflığın ve temizliğin sembolü olan çocuklarımızın omuzlarında yükselecek, muasır medeniyet seviyesine en kısa sürede ulaşacaktır.
Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıldönümünde ülkemizin aydınlık yüzü olan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, saygılar sunuyorum."

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme