Ağbaba'dan Muhtarlar Günü Mesajı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Muhtarların Türkiye'nin en demokratik yollarıyla seçilen kişiler olduğunu hatırlatan Ağbaba 'Muhtarlarımız vatandaşımızın gözü, kulağı, sesidir. Demokrasinin yereldeki en köklü temsilcileridir' dedi.

 “Muhtarlarımız, bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer taraftan mahallesinin sorunlarını çözmekle uğraşıyor” diyen Ağbaba, “Muhtarlarımız mahallelerinin kaymakamı,  belediye başkanı, daire müdürüdür. Bu nedenle  muhtarların karar alma mekanizmasında yetkili olması gerekiyor. Kendi mahallesinin sorunlarının daha hızlı çözülebilmesi için belediye meclislerine katılmalı ve mecliste oy verme yetkisi de olmalıdır” dedi.
“Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu muhtarlıktır” ifadelerini kullanan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Toplumun her kesiminden oy alarak görev yapan  muhtarlarımız yaptıkları işin hassasiyetinden hareketle mahalledeki her yurttaşa eşit ve  tarafsız davranmalı,sadece dert dinleyen bir makam olmak yerine yetkisi olan, ilgili makamlara vatandaşların yaşadıkları sorunları iletip, çözüm üreten makamlar olmalıdır. Bu çerçevede muhtarların çalışma koşulları ve özlük haklarını iyileştirecek, maddi sorunlarının çözecek  düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtiyor, böylesine önemli bir görevi türlü zorluklar ve imkansızlıklar içinde yapmaya çalışan muhtarlarımızın ’19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi ve başarı dileklerimi sunuyorum” dedi
 

Bakmadan Geçme