Arçelik Buzdolabında Buzmatik Çalışmaması

Günümüzde beyaz eşya teknolojisinin gelişiminin öncü markası konumunda bulunan Arçelik,

Günümüzde beyaz eşya teknolojisinin gelişiminin öncü markası konumunda bulunan Arçelik, her yeni teknolojisiyle daha dinamik bir beyaz eşya kullanımının gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. Dünyanın her yerinde son derece yaygın şekilde kullanılan yerli teknoloji markalarından birisi olan Arçelik tarafından geliştirilen buzdolapları ile yüksek verimlilikte, düşük elektrik tüketiminde kullanım gerçekleştirilebiliyor. Yeni nesil tüm buzdolabı modellerinde buzmatik isimli bir sistem kullanımı gerçekleştiren Arçelik, bu şekilde daha işlevsel bir kullanım gerçekleştirilmesine yardımcı olmaktadır. Arçelik yeni nesil buzdolabı modellerinin her birinde etkin bir şekilde yer alan buzmatik özelliği, ilgili kanala koyulan suyun, buz formunda alınmasını sağlamaktadır. Özellikle yaz ayları açısından vazgeçilmez bir özellik niteliği taşıyan buzmatik sisteminin arızalanabilmesi mümkündür. Bu tip bir durumda Arçelik Servisi merkezi uzman teknisyenleri tarafından hızlı ve dinamik çözümler sağlanmaktadır.
Arçelik buzdolabı teknolojisi sayesinde, buzmatik özelliğini istenen zaman devreye alabilme imkanı bulunuyor. Bu nedenle de buzmatik çalışmıyor şeklinde bir sorunla karşı karşıya kalınması durumunda öncelikle devreye alınıp, alınmadığına dikkat edilmesi gerekir. Bunu kontrol etmenin yolu ise, buzdolabının ön panelinde bulunan gösterge ışık ve ekranında yuvarlak formda kar simgesinin yanıp, yanmadığına bakılmasıyla mümkün olur. Eğer buradaki simge yanıyor ise buzmatik devrede anlamına gelmektedir. Eğer yanmıyor ise buzdolabının buzmatik fonksiyonu devreye alınarak, kullanımı gerçekleştirilebilmektedir. Ancak buzmatik ışığı yanmasına rağmen çalışmıyorsa teknik bir sorun olduğuna işaret eder ki Çekmeköy Arçelik Servisi merkezine başvuru gerçekleştirerek, profesyonel destek alınmalıdır.
Arçelik buzdolabının buzmatik fonksiyonunun çalışmaması durumunda, Bulgurlu Arçelik Servisi teknisyenleri tarafından bu fonksiyonun işlevini yerine getirmesini sağlayan tüm parçaların kontrolünü gerçekleştirmektedir. Özellikle de şok soğutucu fonksiyonunun çalışıp, çalışmadığını kontrol etmektedir. Buzdolabının buzmatik fonksiyonunun devreye girmesine engel olan ya da çalışmasını bozan tüm problemlere ilişkin olarak gerekli olan müdahaleler yerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu şekilde uzun süreli olarak vakitler kaybetmeden, çok kolay şekilde Arçelik buzdolabının, buzmatik özelliğini kullanmaya devam edebilmek mümkün oluyor. Buzmatik özelliği sayesinde yaz aylarında çok daha kolay ve etkili bir şekilde buzlu içecek keyfini yakalayabilme şansına sahip olunabiliyor.

Bakmadan Geçme