Başkan Akın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatarı'ı Ziyaret Etti

Başkan Akın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatarı'ı Ziyaret Etti

Tarım platformu ve Birlik Başkanı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar’ı Cumhurbaşkanlığı makamında ziyaret etti. Ziyarette Malatya kayısısı, Tarım, Hayvancılık ile ilgili bilgiler sunduk görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılan görüşmede Malatya Tarım ve Hayvancılığı konusunda Kurumumuzun çalışmaları ile ilgili birçok konuyu istişare ederek bilgiler sunuldu. 
Tarım platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, “Ziyaretin sonunda Malatya kayısımızı ve Küçükbaş hayvan kıl ve yününden yapılma Namazlığımızı hediye ettik. Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar ise bizlere kendi yazmış olduğu hayatını anlatan ‘BİR UÇ BEYİ ‘ kitabını imzalayarak hediye etti. Görüşmeler esnasında Kendilerinin de kısa bir süre önce Malatya’yı ve Malatya’nın birçok kurum ve kuruluşunu ziyaret ettiğini olumlu mesajlar aldığını dile getirdi, Malatya’yı sevdiğini ifade ederek Malatyalılara selamlarını iletti.” Dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Hayvan üreticileri ve yetiştiricileri birliği başkanı Veteriner Hekim  Mustafa Naimoğulları ile birlik binasında bir araya gelen Başkan Akın,” Tarım ve Hayvancılık konularında istişarelerde bulunduk, görüşmeler yaptık. Et ve Et ürünleri konusunda, Süt ve süt ürünleri konusunda Tarımsal ve Hayvansal anlamda verilen desteklemeler ve birçok konuda bilgi alışverişinde bulunduk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  Hayvan varlığı verimliliği ile ilgili görüşmeler yaptık. Verilen eğitimler yaptığımız ve yapılan çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunduk ve Türkiye’deki yapılan programlar ve Kıbrıs’taki yapılan ve yapılacak olan programlar ile ilgili karşılıklı davetler sunduk. Önümüzdeki süreçlerde ortak çalışma planları yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunarak Malatya’mıza davet ettik. Birlik başkanı veteriner hekim Mustafa Naimoğullarına Malatya kayısımızı hediye ettik. Birlik başkanı ise bize çalışmaları ile ilgili hazırlamış olduğu yayınları bizlere hediye etti.”ifadelerini kullandı.

                       Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme