Erdoğan seçimden sonra emeklilere gelecek müjdeyi duyurdu!

Erdoğan seçimden sonra emeklilere gelecek müjdeyi duyurdu!

Birlik Haber Ajansı, (BHA)- Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden sonra 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşları sevindirecek haberi paylaşacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, “6 Şubat’ta çok geniş bir alanda deprem yaşadı. Elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir ki, bugün bambaşka bir tablo vardır. Asrın felaketiyle karşı karşıya kalsak da milletimizi de devletimizi de enkazların altında bırakmadık. Hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına bugüne kadar 30 milyar lira yardım yaptık. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, hiçbir vatandaşımız 1 yıl içinde yeni yuvasına kavuşacağından şüphe etmiyor.” Sözlerini kullandı.

O karar Resmi Gazete’de yayımlandı

‘Biz sadece deprem yaralarını sarmakla kalmadık, hesaplamalara göre 104 milyar doları bulan deprem maaliyetine rağmen, birbirinden önemli projeleri devreye almaya devam ettik’ diye konuşan Erdoğan, “Yerli gazımızın sevincini milletimizle paylaşabilmek için ilk ay ısınma dahil doğal gaz faturalarını ücretsiz yaptık. Ayrıca, 1 yıl boyunca konutlardaki mutfak ve su ısıtmaya karşılık gelen doğal gaz tüketimini faturalardan düşüyoruz. Bu müjdemiz ile ilgili, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini Resmî Gazete’nin bugünkü nüshasında yayımladık, dün akşam imzaladım” dedi.

“Seçimden sonra 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alanları da sevindireceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına iyileştirme yapılacağına dair haberi şu ifadelerle verdi:

Öğretmenlerimizden sağlıkçılarımıza kadar Cumhuriyet tarihimizin en büyük atamalarını yapıyoruz. Verdiğimiz hangi söz varsa, bahaneye sığınmadan tek tek hayata geçiriyoruz. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin talebini karşıladık. En büyük emekli maaşını 7 bin 500 lira, bayram ikramiyelerini ise 2 bin lira yaptık.

Ayrıca, diğer emeklilerimizin durumlarını da iyileştirecek bir hazırlık yaptık. Bu konuda Çalışma ve Maliye Bakanlığı’mızı talimatlandırdık. Yeni meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla, 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi inşallah milletimizle paylaşacağız. Bu dönemde, sizlerle birlikte verdiğimiz sözleşmeli kamu personelinin kadroya geçiş sürecini başlattık. Bu şekilde yaklaşık 500 bin kardeşimizin sorununu çözüme kavuşturduk.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme