• Haberler
  • Malatya
  • Evleri yıkılan ve yurtta kalan sağlık çalışanları şok oldu

Evleri yıkılan ve yurtta kalan sağlık çalışanları şok oldu

Evleri yıkılan ve yurtta kalan sağlık çalışanları şok oldu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Üniversitesi çalışanlarına Koç Holding’in sağladığı yurtta kalanlar sokağa mı atılacak?
Koç Holding A.Ş bünyesinde hizmet veren Beko ve Arçelik şirketleri tarafından İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görevli yaklaşık 550 sağlık çalışanının konaklamaları için tahsis edilen yurtlarda kalan evleri yıkılanlar kış öncesi sokağa mı terk ediliyor.
Deprem felaketinin ardından Koç Holding şirketlerinden Arçelik, kampüsteki iki öğrenci yurdunun kullanım hakkını satın alarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçları için  bağışladı.
Ancak son bir yazı-mesaj ile Yurtta kalanlar şok yaşadı.
İşte o yazı…”Mevhibe Hanım Erkek ve Mevhibe Hanım Kız Yurtları Üst yönetiminin aldığı karar gereğince 01.10.2023 tarihinden itibaren Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı uhdesine devredilecektir.
30.09.2023 tarihinden itibaren odalarınızı boşaltmanız gerekmektedir.”
Çocuklarını kaldıkları yere göre okullara yazdıran evleri yıkılan kalacak yerleri olmayan Turgut Özal Tıp Merkezi Sağlık çalışanları “Şu kış dönemi bizler sokaklarda mı kalacağız.” Siteminde bulundular.
Sağlık çalışanlarına bağışlanan yurtlar hangi hakla, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı uhdesine devredileceği ise başka bir tartışmayı başlattı.
Bu konunun derhal düzeltilmesini isteyen sağlık çalışanları “Çocuklarımızı okullara yazdırdık. Evlerimiz yok. Gidecek yerimiz yok. Ancak sokakta kalacağız” ifadelerini kullandılar.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme