Gelmiş Geçmiş En Etkileyici Korku Filmleri Neler?

Gelmiş Geçmiş En Etkileyici Korku Filmleri Neler?

Korku filmlerini en iyileri, en korkunçları ve en farklıları olarak farklı başlıklarda incelemek mümkündür. Her ne kadar başarılı korku filmi çok korkutan olarak adlandırılıyor olsa da kendi hikayesine sadık kalarak korkutmayı başaran korku filmi sayısı bir hayli fazladır. Sonuç olarak devam filmlerini saymazsak bu konuda kült olmayı başarmış ve her zaman için izleyiciyi ters köşe yapmış korku filmi seçeneklerini sizin için bir araya getirdik. Dilerseniz korku filmleri izle seçeneğinden destek alarak bu filmler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İşte şimdiye kadar eleştirmenler tarafından en fazla değerlendirilen korku filmlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

Elm Sokağında Kabus

Bir dönemin en temel korku figürü haline gelen Freddy karakteri, pek çok devam filmi ve yan role rağmen hala en korkulan 1984 yapımı olan filmiyle adından bahsettiriyor. Gençlerin bir arada yaşadığı ve eğlendiği bir mahallede bir gün ortaya çıkan yangın sonucunda ölümler başlar. Bu ölümlerin gençlerin kabusları ile içli dışlı olduğunu ve geceleri kabuslarında ölen gençlerin gerçekten hayatlarını kaybettikleri bir dünyadan bahsedebiliriz. Bu çıkmazda gençlerimizin tek çareleri uyumamak olmalıdır. 

Halka

Yine kült bir yapım ile karşınızdayız. The Ring olarak 2000’li yılların başında en çok konuşulan film gizemli bir kaset izleyen kişilerin bir hafta içerisinde öldüğü bir yapım olarak dikkat çeker. Şans eseri bu kasedi izleyen Rachel Keller’in bu gizemi çözmek için sadece bir haftası kalmıştır. Bu arada birbirinden habersiz 4 genç hayatını kaybetmiştir.

Psycho / Sapık

Psikolojik gerilim filmlerinin başlangıcı olarak kabul edilen Sapık’ta Alfred Hitchcock’un harika tarzını görmek mümkün olmaktadır. Film oldukça başarılı bir konuya sahiptir. Çekildiği sene göz önüne alındığında günümüz korku filmlerinin büyük bir kısmına öncülük ettiğini de söyleyebiliriz. Kısaca bir sekreter olarak görev yapan Marion, kendisine emanet edilen parayı çalarak kayıplara karışır. Sonraki süreçte bir yol üzerinde motel sahibi olan Norman ile karşılaşır ve olaylar ciddi anlamda çığırından çıkmaya başlar. 

Son Durak

Yine kendi tarzında kült bir filmle karşınızdayız. Ölüm ile oyun olmaz temalı bu filmde Alex bir uçağa binmeden önce uçağın düştüğünü görerek arkadaşlarını o uçaktan inmeye ikna eder. Tamamen istemsiz bir şekilde onunla birlikte uçaktan inmek zorunda kalan arkadaşları başta Alex’e kızsalar da ardından binmedikleri uçağın düştüğü haberini alırlar. Bu çok az karşılaşabilecekleri büyük mucize karşısında çok eğlenen arkadaşlarının başka bir sorunu vardır. Artık bir şekilde ölüm onların canını alamadığı için ölüm sırasıyla birlikte onları öldürmek zorunda kalmıştır. Tek tek bazı basit şekillerde hayatlarını kaybeden arkadaşların ölümden ve bu sıralamadan kurtulmaları için ne yapmaları gerekmektedir. Bu sorunun cevabını ararken bizlerde izleyici olarak bir hayli zor ölüm ile karşı karşıya geliriz. 

Bülten

Bakmadan Geçme