İlçe Başkanı Karadağ'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'a övgüler

İlçe Başkanı Karadağ'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'a övgüler

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve meclis üyeleri ile birlikte kentte bulunan bir otelde yatırım değerlendirme programı düzenledi. Karadağ, Hekimhan’da sağ, sol ayrımı yapılmadan siyasetten uzak tamamen hizmet odaklı bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Karadağ, 1 yıl sonra yapılması planlanan belediye seçimleri içinde adaylık ışığını yaktı.

32 PROJE TAMAMLANDI

Seçimlerde vaat ettiği 34 projeden 32’sinin tamamlandığını ifade eden başkan Karadağ;  “Hizmet için geldiğimde 34 tane proje ile gelmiştim. Bu projelerden 32 tanesini bitirmiş durumdayız. 2 tane projemiz kaldı. Olmasa olmazlardan birisi Hekimhan’a giriş olan bir Gafla girişi vardır. Malatya- Sivas yolu çevre yolu olunca araçlar Hekimhan’a girmiyordu. Bu sene inşallah o yolda yapılarak, Hekimhan’ın giriş yoluna verip Hekimhan’ımızı dada işlek hale getireceğiz.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VURGUSU!

Hekimhan’da partiler üstü bir çalışma ve birliktelik olduğuna vurgu yapan Karadağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ilçeye olan yaklaşımı ve yatırımlarından bahsetti. Büyükşehir Belediyesi ile adeta bütünleştiklerini ifade eden Başkan Karadağ, ”Şanslı olduğumuz yön var. Genel Başkan yardımcımız Veli Ağbaba’nın olması, Belediye Belediye dolaşıp bütün imkanları bize sunması ile bize de çalışma kalıyor. Bizde ekimizle birlikte en iyi şekilde yapıyoruz. 2. Şansım ise Malatya’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’dır. Başkanımız diğer ilçelere nasıl hizmet yapıyorsa Hekimhan’a da aynısını yapıyor. Biz onunla birlikte bütünleştik. Yol, asfalt yaparız ama bizin en büyük yaptığımız Malatya’da Türkiye’ye örnek olan birliği, beraberliği, kardeşliği sağladık. Dediğim gibi Başkan Gürkan ‘CHP’li belediye’ demeden 13 ilçeyi kucaklamış durumda. Bizlerin tek derdi var biz siyaset değil, hizmet yapacağız. Biz herkesi kucaklamak zorundayız. ” diye konuştu.

“HEKİMHAN’A GELMEZ DENİLENİ YAPTIK”

Hekimhan’a yapılan yatırımları sıralayan Başkan Karadağ, ilçede “yapılmaz”, “Hekimhan’a gelmez” denilen projeleri yaptıklarını söyledi. Başkan Karadağ, ”Hekimhan’a gelmez diyorlardı Doğalgazımızı Hekimhan’a geldi. İlk olarak bir maden ocağında, geçen haftada ilçemize verilmeye başlandı. Bir evimize konuk olduk ve çayımızı doğalgaz ateşinde demledik. Öte yandan, çarşı merkezi iyileştirmemiz, çevre dostu sokağımız,  çöp aktarma istasyonumuzu ve olmasa olma dediğimiz kültür evimizi ilçemize kazandırdık. Kültür evinin yapımında emeği geçen İstanbul Büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum.  Şimdiye kadar hep diyorlardı, ‘Hekimhan’a giriyoruz, Hekimhan hep aynı’ Geldiğinizde fark olduğunu göreceksiniz. 26 dönüm üzerine bir seyir terası yaptık. Hekimhan ayaklarının altında, artı köylerimize oyun parkları, 60 bin metre kare kilit taşı, taş duvar yaptık.” İfadelerine yer verdi.

“İLÇEMİZDE İSTİHDAM SORUNU KALMAYACAK”

İlçeye yatırım yapacak demir madeni firmalarının ilçe ve il istihdamına katkı sağlayacağını dile getiren başkan Karadağ; “Hekimhan’da maden çalışmaları hakkında da bilgi paylaşan Karadağ; “ İstihdam açısından 3 tane firma var. 1 kuruldu, 2’si daha kurulacak. Kurulan fabrikada 500 kişi çalışıyor. OYAK gurubuna bağlı Ataer madenciliğin Hekimhan Çelebiye bir yatırımı var. 2024-25 yılında fabrikanın temeli atılacak. Eğer olduğu zaman buraya da 3 bin kişi alınacak. Bu hem Hekimhan, hem Malatya için gerçekten çok önemli bir olay. Onun dışında bir maden firması daha geldi. Oda çok büyük bir firma. Oda ‘2024’de fabrikayı yapacağım’ diyor. Oda en azından ‘2 bin kişi alacağım’ diyor. Hekimhan’da 2024-25 yılı sonrasında istihdam sorunu kalmayacağını düşünüyorum.” dedi.

HEKİMHAN’A 1000 KONUT YAPILACAK

Hekimhan’ın konuta ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Karadağ; “Hekimhan’da konut ihtiyacımız var. Biz 50 dönüm yeri TOKİ’ye hibe ettik. Para almadık, dedik siz 50 dönüm yeri alın Hekimhan’a TOKİ yapın dedik. O da şuanda son aşamaya geldi. 1000 tane konut yapacaklar. Kesinlikle çok ihtiyaç var. Hem 3 maden ocağı ile birlikte artacak nüfusla birlikte olmasa olmazlardan biri konut. İnşallah 2023’de TOKİ’de hibe ettiğimiz alanda konutlarını yapacak diyoruz.” şeklinde konuştu.

GELECEK SEÇİMLERDE YENİDEN ADAY

Başkan Karadağ, önümüzdeki yıl içerisinde yapılacak olan yerel seçimlerde partisi kabul ederse yeniden başkan aday olduğunu açıklayarak, ’Partim aday gösterirse, halkta tamam derse, eksik kalan işlerimi tamamlamak için bir dönem daha başkan olmak isterim. Ben hizmet adayıyım. Otursaydım İstanbul’da otururdum.” ifadelerine yer verdi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme