'İnşaat Mühendisleri Günü' Söyleşisi Düzenlendi

'İnşaat Mühendisleri Günü' Söyleşisi Düzenlendi

​“İnşaat Mühendisleri Günü” sebebiyle İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda “İnşaat Mühendisleri Günü” söyleşisi yapıldı. Gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Çınar katıldı. 

Söyleşiye, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Durmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yapı Topluluğu Başkan Yardımcısı Mikail Karakaş, 19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü ile ilgili şu şekilde konuştu: “Sabah güne başlanmasından itibaren günün sona ermesine kadar geçen zaman diliminde karşımıza çıkan çoğu şey mühendislerimizin çalışmaları sonucudur. Hayatını bu yönde adamış ve bu yönde şekillendiren yaşamı kolaylaştıran hayata verimlilik katan, geleceğimizi aydınlatan, içinde olduğu her türlü zorlukla baş eden ve fikirleriyle her daim üretkenlik gösteren tüm inşaat mühendislerimizin ve inşaat mühendisi adaylarımızın 19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü kutlu olsun.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Çınar,  günün anlam ve önemi hakkında konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına 19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü’nü kutlayarak başlayan Çınar, İnönü Üniversitesi ve topluluklar ile güzel bir ivme yakaladıklarını ve bu bağlamda da öğrenciler tarafından önerilen projelere destek vereceklerini, birlikte iş yapacaklarını ve birlikte çeşitli aktiviteler, organizasyonlar yapacakları ile ilgili karar aldıklarını belirterek şunları ifade etti:

“Son dönemlerde bizim kazandırmış olduğumuz gençlik merkezleri, yeşil konaklar, müzeler, spor ve aktivite alanları şehre bir hava kattı ve insanlar gerçekten hem tercih ediyorlar hem de aktif bir şekilde kullanıyorlar. Özellikle de gençliğin gençlerin belediyesi olma yolunda epey mesafe aldık diyebiliriz.”

Konuşmasına eğitim hayatı ve mesleki anlılarını anlatarak devam eden Mehmet Çınar şöyle devam etti:

“Çok fazla mühendislik fakültesi var. Özellikle de inşaat mühendisliği, mimarlık, makine, elektrik elektronik… Ülkede bir dönem çok cazipti. Biraz daha bizim ülkemiz, yeni gelişmekte olan bir ülke olduğu için özellikle inşaat noktasında çok büyük çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalardan dolayı da insanlara inşaat sektörü cazip geldi. Şimdi inşaat mühendisliği sadece böyle, inşaata yönelik işler değil de malzemeler işin içerisine giriyor; işte baraj yapımı, yol yapımı. Şunu gördük; iyi bir alan tutturan ya da güzel bir iş yakalayan o işte başarılı oluyor. Ama klasik mühendislik, yapay bir şey. İhalelere gireyim, yap-sat ya da taşeronluk yapayım, bir şekilde proje falan yapayım derseniz alan biraz daha farklılaşıyor. Ama ne olursa olsun özellikle gençlerin bu dönemi ikinci, üçüncü, dördüncü sınıfın konuları, tamamen hayata hazırlık ve kendini yetiştirme dönemidir.”

Söyleşi yapılan soru cevap şeklinde son buldu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme