Kampüs FM'de Bağımlılıkla Mücadele Konuşuldu

Kampüs FM'de Bağımlılıkla Mücadele Konuşuldu

Kampüs FM Eğitim Söyleşileri programının bu haftaki konuğu İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz oldu.

Bağımlılığın ne olduğundan, bağımlılığa nelerin sebep olduğundan bahseden Doç. Dr. İlknur Ucuz, bağımlılık türleri arasına sadece madde bağımlılığının olmadığını aynı zamanda dijital ya da teknoloji bağımlılığının da olduğunu dile getirdi.

Madde bağımlılığı evrelerinden bahseden Doç. Dr. İlknur Ucuz bireyin son evreye geldiğinde tekrar başa dönebildiğini kaydetti. Tek başına bağımlılıkla mücadelenin zor olduğunu söyleyen İlknur Ucuz, bağımlılıkla mücadelede tedavi kapsamının bambaşka olduğunu, tedavinin bağımlı olunan olaya göre değişiklik gösterebildiğini söyledi.

Doç. Dr. İlknur Ucuz, bireyin bağımlılıkla mücadelede mutlaka profesyonel bir ekiple çalışmasının gerekli olduğunu ve doğru merkezden tedavi alması gerektiğini belirtti.

Son olarak insanın öncelikle kendisini sevmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. İlknur Ucuz “Hem kendimiz hem de çevremiz için bağımlıkla mücadele etmeliyiz. Bağımlılıktan kurtulmanın yolu ne? İnsanı ruhsal anlamda güçlendirmek.” dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme