Kayseri Şeker'in Buharını Mimsan Üretecek!

Kayseri Şeker'in Buharını Mimsan Üretecek!

Kömür yakıtlı kojenerasyon tesislerinin kurulumu konusunda Türkiye’nin öncü markası olan Mimsan, Kayseri Şeker’in Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi'ne anahtar teslimi akışkan yataklı buhar kazanı sistemi kuracak.

Projenin 23 Mayıs’ta gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşma yapan Mimsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan; tesise kurulacak buhar kazanının işletmeye saatte 65 ton 8 bar proses buharı üreteceğini ve yatırımın 4.5 ay gibi kısa bir sürede kendini amorti edeceğini belirtti.

Mimsan’ın gıda sektörünün öncü sanayi kuruluşlarından Kayseri Şeker’in Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi'ne kuracağı akışkan yataklı buhar kazanı ve kazan binasının temel atma töreni 23 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Mimsan, tesise kuracağı buhar kazanı ile kömürü, ekonomik ve verimli bir şekilde yakarak, işletmeye saatte 65 ton 8 bar proses buharı üretecek.

Proje kapsamında, hem yerli linyit hem de ithal kömürleri, yüksek verimle yakabilen akışkan yataklı buhar kazanı sistemini anahtar teslim şekilde yapacak olan Mimsan, 01 Ekim 2023 tarihinde montaj çalışmalarını tamamlayarak, devreye alma çalışmalarına başlamayı hedefliyor.

Mimsan Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Saatte 65 ton 8 bar proses buharı üretecek

“Heyecan verici bir gün yaşıyoruz. Hayata geçirdiğimiz her projede iş ortaklarımıza ve ülke ekonomisine sunduğumuz katkılar, Mimsan olarak bizleri gururlandırıyor. Kayseri Şeker bünyesinde faaliyet gösteren Boğazlıyan Şeker ve Mamülleri Entegre Tesisi’ne anahtar teslim kurulumunu gerçekleştireceğimiz akışkan yataklı buhar kazanı ve kazan binası da bizleri, heyecanlandıran ve gururlandıran projelerimiz arasında yerini aldı.

Amortisman süresi 4.5 ay

Fabrikanın saatte 65 ton 8 bar proses buharı ihtiyacını karşılayacak olan bu tesis, aynı zamanda işletmenin sunduğu katma değeri de artıracak. Ayrıca yatırımın 4.5 ay gibi kısa bir sürede kendini amorti etmesini ve işletmenin kâra geçmesini hedefliyoruz.

Boğazlıyan Şeker ve Mamülleri Entegre Tesisi’nin akışkan yataklı buhar kazanı ve kazan binası yatırımının, işletmenin gelecekteki enerji yatırımları için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Bu projede Mimsan’ın gücüne inanan Kayseri Şeker’in değerli yönetimine, teknik ekibine ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah yapılan yatırımı bereketli kılsın” diyerek sözlerini tamamladı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme