Rektör Kızılay Uluslararası Öğrencilerle Buluştu

Rektör Kızılay Uluslararası Öğrencilerle Buluştu

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay İnönü Üniversitesi bünyesinde eğitim gören uluslararası öğrencililerle bir araya geldi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki buluşmaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Uluslararası Öğrenci Ofis Başkanı Doç. Dr. Yalın Aygün,  İl Göç Müdür Vekili Sinem Civan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Göç Uzmanı Bahadırhan Taşcı, Büyük Şehir Belediyesi Toplu Ulaşım ve Terminaller Şube Müdürü Vahdettin Bozdağ, akademik birim yöneticileri ve uluslararası öğrenciler katıldı.

İlk olarak konuşan Doç. Dr. Yalın Aygün, Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin tanıtımının yanı sıra  İnönü Üniversitesi Uluslararasılaşma Strateji Belgesi kapsamında uluslararası öğrenci ofisinin 2023-2024 stratejik hedefleri ve bu hedefler doğrultusunda kaydedilen uluslararası öğrenci kabulü, uluslararası öğrencilere sağlanan burs, barınma imkanları, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinlikler, uluslararası öğrencilerin akademik takipleri, memnuniyetleri ve uluslararası mezun takibi performanslarının değerlendirildiği bir sunum gerçekleştirdi.

Yalın Aygün’den sonra konuşan Bahadırhan Taşcı da uluslararası öğrencilerin ikamet izinleri ve bu bağlamda yerine getirmeleri gereken sorumluluklara vurgu yaptı.

Son olarak konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise İnönü Üniversitesi bünyesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyleyerek bu konuda yapılan çalışmalardan bahsetti.

Sorunların çözümünde kurumlarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirten Rektör Kızılay, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Göç İdaremizin üniversitemizdeki ofisi önümüzdeki aylarda bütün taleplerinizi sorunlarınızı üniversitenin içinde karşılayacak diye ümit ediyorum. O konuda hem Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile İçişleri Bakanlığımız arasında bir protokol imzalandı. Ayrıca Malatya İl Göç İdaresiyle üniversitemiz arasında güçlü bir iletişim, sağlıklı bir diyalog ve iş birliğimiz var. Dolayısıyla sizlerin oturma izni veya diğer evrakların takibi gibi konularda İl Göç İdaresinin sorumluluğu ve yetkisi altındaki konularda yakın zamanda üniversitemizdeki ofisin açılmasıyla bütün ihtiyaçlarınızın karşılanacağına inanıyorum. Şimdilik zaten oraya başvurup eğer ihtiyaç olursa merkezdeki göç idaresine gidiyorsunuz. Önümüzdeki dönemleri de onun tümüyle üniversitede çözülecek hale getireceğiz."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri uluslararası öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme