'Rotamız Alem-i İnsan' Konulu Söyleşi Düzenlendi

'Rotamız Alem-i İnsan' Konulu Söyleşi Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda Bilgi ve Erdem Topluluğu tarafından “Rotamız Alem-i İnsan” konulu söyleşi düzenlendi.

Etkinliğe; Yazar Adem Özköse, İnönü Üniversitesi akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Polat, görevlerin nasıl icra edileceğini ve sorumlulukların nasıl yerine getirilebileceğini konusunda istişareler yapılması gerektiğine dikkat çekti. Polat, bu konuda da yazılarıyla ve düşünceleriyle örnek alınabilecek kişinin Yazar Adem Özköse olduğunu ifade etti ve katılımından dolayı Özköse’ye teşekkürlerini iletti.

Yazar Adem Özköse, hayal edilen şeylere ulaşmanın hayal kurmaktan geçtiğine değinerek şunları söyledi:

 “Bir kale düşünün. Kalenin içinden gökyüzüne baktığınızda gökyüzünün sadece bir kısmını görürsünüz. Bir gün eğer kalenin surlarına tırmanırsanız surlardan gökyüzüne baktığımızda, kalenin içinde göründüğü gibi olmadığını, uçsuz bucaksız olduğunu anlarsınız. Ben de bu dünyayla ilgili kitapları okudukça şunu fark ettim: Mutlaka surlara tırmanmalıyım, yani gezmeliyim, farklı kültürleri görmeliyim. O zamanlar bu hayalleri kurmaya başladım.”

Özköse, İslam dünyasının temel probleminin hafıza olduğundan bahsederek “Mutlaka evinizde İslam dünyası konuşulsun, İslam şehirleri konuşulsun. Bugün temelde en büyük problemlerinden bir tanesi şu: Bizim hafızamız yok! Mesela aklımıza sanat dendiği zaman,  mimari dendiği zaman, gelişmişlik dendiği zaman, topluma bakın az çok fikirler, sanatla uğraşan insanlar gelir.” ifadelerini kullandı.

Program kitap çekilişi ve soru-cevap ile son buldu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme