Veli Ağbaba, 'Basiretsiz, sorumsuz, liyakatsiz yöneticiler yüzünden Malatyalı mağdur oldu''

Milletvekili Ağbaba, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar olan Bostanbaşı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Veli Ağbaba, “Basiretsiz, sorumsuz, liyakatsiz yöneticiler yüzünden Malatyalı mağdur oldu”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Basiretsiz, sorumsuz, liyakatsiz yöneticiler yüzünden Malatyalı hem depremden, hem hırsızdan mağdur oldu. Hem de ağır hasarlıdan hafif hasarlıya çevrildiği için mağdur oldu” dedi.

Milletvekili Ağbaba, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar olan Bostanbaşı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. 

Bostanbaşı’nda ağır hasar alan üç bloklu bir sitede yaşayanlarla bir araya gelen Ağbaba, sorunları dinledi. 

“BİNADA NE VARSA ÇALINMIŞ”
Ağır hasar verilen bir sitede yaşayan Abbas Özer, “Sitemizin görüldüğü gibi kapı ve pencereleri talan edilmiş durumda. Birçoğunu da mal sahipleri kendileri sattı. Siteyi bu duruma getirdiler. Bina içindeki parkelere, klozetlere, musluğuna, hatta elektrik kablollarına kadar söküp sattılar. Sitedeki binalarda tesisat, cam, klozet, banyo mutfak dolapları,  kapı ne varsa çalınmış” dedi. 

“DEPREMİN VURDUĞU MALATYA’YI BİRDE VİCDANSIZ HIRSIZLAR VURDU”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bu şikâyet Malatya’da çok aldığımız bir şikayet. Özellikle Bostanbaşı ve Fahri Kayahan bölgesinde yeni konutların olduğu bölgelerde maalesef ağır hasarlı olan ve boşaltılan evlerin kapıları, pencereleri, klozetleri, parkeleri, muslukları, banyo ve mutfak dolapları hatta elektrik tesisatına kadar hırsızlar tarafından çalınmış durumdadır. Maalesef yaşanan depremde bu tür vicdansızlıklar da var. Depremin vurmuş olduğu Malatya’yı birde vicdansız hırsızlar vurdu” diye konuştu. 

“ÖNCE AĞIR SONRA HAFİF HASAR VERİLEN BİNALAR VAR”
“Önce ağır hasarlı raporu verilip ardından hafif hasarlıya çevrilen binaların olduğunun duyumlarını alıyoruz” diyen Ağbaba, şunları söyledi:
“Önce ağır hasarlı denildi. Yıkım kararı verildi. Sonraki kontrolde hafif hasarlı olduğu ifade edilen maalesef insanlar oradaki kapı pencereleri 20-25 bin liraya sattılar. Ardından hafif hasarlı, oturulabilirsiniz denildi. O zaman da kapı ve pencere kalmadı. Aynı kapı ve pencereyi almak için şimdi 400-500 bin lira isteniyor. Bu da maalesef Malatya’yı yönetenlerin beceriksizliğinden kaynaklanıyor.  Bu sorumsuzluğun cezasını kim çekecek bilmiyoruz ama maalesef mağdur olan yine vatandaş oluyor. Yine mağdur olan Malatyalı. Tekrar ediyorum. Önce binalar ağır hasarlı denildi. Evlerinizi boşaltın denildi. İnsanlar da 3-4 Milyona aldıkları o lüks evlerde kapılarını pencerelerini 20-25 bin liraya söktürüp sattılar. Ardından aynı yetkililer hayır burası ağır hasarlı değil hafif hasarlı dediler. Gidin evinizde oturun denildi. Maalesef o insanlar aynı kapı pencereyi 300-400-500 bin liraya takabiliyorlar. Burada mağdur olan yine Malatyalı. Sorumsuz olanlar yine Malatya’yı, Türkiye’yi yönetenler. Basiretsiz, sorumsuz, liyakatsiz yöneticiler yüzünden Malatyalı hem depremden, hem hırsızdan mağdur oldu. Hem de ağır hasarlıdan hafif hasarlıya çevrildiği için mağdur oldu. Malatya’nın sesini Türkiye’ye duyurmaya devam edeceğim.”

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme