Yeşilyurt Belediyesi'nden Duyuru

İmar kirliliği oluşturan yapılar hususunda cezai yaptırım süreçleri başladı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ili, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük depremde büyük bir yıkımla karşı karşıya kalan Malatya’nın yeniden imar ve ihya edilmesine yönelik Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleşen yenileme, dönüşüm ve değişim yatırımları tüm hızıyla devam etmektedir.
 ‘Asrın Felaketi’ olarak kabul edilen depremler nedeni ile 11 İlde olduğu gibi Yeşilyurt İlçemizde de büyük yıkımlar olmuştur. Deprem nedeniyle oluşan mağduriyetleri gidermek ve bölgemizin yeniden imar ve ihya edilmesini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalara bütün ekipleriyle destek sağlayan Belediyemiz, ilgili kurumlar ile koordineli olarak geçici ve sürekli işyeri ve konutlar için süreç yönetimlerinde de yer almaktadır. Ancak bu süreçte kaçak yapılaşma ve bazı kişilerin menfi ve keyfi davranışları neticesinde ilçe genelinde çok fazla şehircilik ilkesine aykırı imalat tespit edilmiş olup belediyemizin ilgili müdürlüklerinin görev ve yetki alanı kapsamındaki denetim ve kontrol süreci sürekli işlemektedir. 
Sorumluluk bölgemizde bulunan Yakınca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Özsan Sanayi Sitesi içerisinde de CİMER’e yapılan yoğun şikâyetler ve belediyemizce yapılan denetimlerde özel mülkiyete konu yerlerde olduğu gibi kamuya ait park ve yollarda kaçak yapılaşmanın olduğu tespit edilmiş olup, kayıt altına alınmıştır.
Kanun ve mevzuata aykırı olarak, imar kirliliği oluşturan yapılar hususunda ilgili diğer kurumlar ile yapılan yazışmalarda herhangi bir kalıcı veya geçici yapılaşmaya ilişkin izinlerinin olmadığı anlaşıldığından Belediyemizce özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerindeki yapılaşmalar için 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında idari ve cezai yaptırım süreçleri başlatılmıştır. Ancak kamu ortak mülkiyetinde bulunan yapılar için ise 775 Sayılı Gecekondu kanunun 18. Maddesi kapsamında doğrudan yıkım süreçleri için işlem tesis edilmiştir.
 

Bakmadan Geçme