Battalgazi'nin Yeni Cazibe Merkezi 'Botanik market'

Kırkgöz Sahil Parkı'nda inşa edilen ''Botanik Market ''Battalgazi'nin yeni cazibe merkezi oldu

Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından fidanlığın devamı olacak şekilde ve sosyal donatı alanı eklemek için oluşturulan Botanik Market’te her türlü dış mekan süs bitkisi ve iç mekan bitkileri yer alıyor.
Kırkgöz Sahil Parkı’nda inşa edilen  Botanik Markette doğaya, bahçeye, ağaç ve çiçeklere meraklı herkes, topraktan çim tohumuna ve dekoratif ürünlere kadar aradığı her şeyi uygun fiyata alabilecek.
Fidanlıkta çalı grubu ,ağaç ,ağaççık ,ibreli çam grubu olmak üzere yaklaşık olarak 40 a yakın çeşit üretimi yapıldığı gibi saksılı bitki olarak 27 bin, topraklı bitki olarakta 180 bin üretilmiş bitki hazır durumda. Hazır  durumda olan ürünler, Battalgazi Belediyesi sorumluluk alanındaki  park bahçelerde ,çevre düzenlemesi ve camilerin çevre düzenlemesi için kullanılıyor.
Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ,bu yıl büyük emek ve özveri ile çalışarak fidanlığı 50 bin metre kare daha büyütüp şuan ki yüz ölçümü olan 200 bin metre kareye ulaştırdı. Bunun 100 bin metre karesinde ağaç üretimi ,çalı üretimi ,100 bin metre karesinde de rulo çim üretimi yapılıyor. Fidanlığa ek olarak alan kazandırmakla birlikte özelleştirilmiş çalı grubu üretimine de başlayan  Park bahçeler birimince 52 bin gül üretimi tamamlandı. Görünen o ki , güllerin tamamı kullanıma hazır  şekle geldiğinde Battalgazi’nin tamamında gül açacak gibi.
Dış mekan süs bitkileri ve  iç mekan süs bitkilerinin üretiminin Yapıldığı botanik market’de İthal olan bitkiler haricinde üretimi tamamen kendi bünyesinde olan  bitkiler getirilip çeşitli üretim metotlarıyla çelikle, doku kültürü ve aşılama yöntemiyle soğanlı bitkileri, patatesli bitkileri yumrularıyla çoğaltılarak kaliteli ürün çeşitlerini ziyaretçilerine sunuyor. 
 Kırkgöz sahil parkını  ziyarete giden  ailelere hem güzel vakit geçirecekleri ,hem  keyifli bir şekilde alışveriş yapacakları muhteşem bir alan olan Botanik Market’te İç mekan süs bitkisi ,salon bitkisi , bahçe bitkileri  ve bahçede kullanılan peyzaj bitkileri başta olmak üzere 40 a yakın çeşit mevcut.
Fiyatları  makul seviyede ve piyasa  şartlarının altında olan ürünlerde  üretim arttıkça fiyatlar daha da düşecektir.
Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü biriminde Ziraat mühendisleri, peyzaj mimarları ve yardımcı personeller olmak üzere Belediyenin kendi bünyesinde görevli olan ekibin yapmış olduğu çalışma ile her geçen gün üretimin artması ve Malatya’nın her köşesine  yetecek şekilde bitki üretiminin gerçekleştirilmesi  hedefleniyor. 
İlerleyen dönemlerde ,Teraryum Atölyesi, Bitki Yetiştirme  ve Bitki Bakım Kursları verilmesi planlanıyor .
HABER: FİLİZ YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme